Stor Demonstration

Stockholm igår Lördagen den 17 November 2012:


"Med sång, musik och tal manifesterade omkring 500 demonstranter idag sitt motstånd mot olika gruvplaner runt om i Sverige. Det är flera lokala protestnätverk från hela landet som gått ihop i en gemensam manifestation efter att ett antal kontroversiella gruv- och prospekteringsprojekt har väckt starka protester."

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=5349594

Bland dessa fanns många Samer. Nourat (www.nuorat.se) - Sveriges enda samiska ungdomstidskrift skriver att SVT Sápmi och Sameradion har varit på plats på medborgarplatsen i Stockholm. På www.oddasat.se kan man läsa, lyssna och titta på intervjuer därifrån (långa länken ovan). Känns kul att se Svenska Samer och Svenska icke-Samer stå sida vid sida för en gemensam sak!

 
Vad jag klurar på är var Naturskyddsföreningen höll hus? Borde det inte ligga i deras intresse att bevara naturen, eller kan det vara så att deras ordförande Mikael Karlsson är så insöad på vargfrågan och sin; enligt min åsikt, Anti-Samiska linje att han väljer att inte stödja denna sak trots att det handlar om att värna om naturen? Var de ens där?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0